GRAN FESTA DE CLOENDA MASIMAS FESTIVAL: SOWETO KINCH + ARAT KILO + OLEÁNDOLE + FORTUNY - BORLAÏ - Mas i Mas Festival

GRAN FESTA DE CLOENDA MASIMAS FESTIVAL: SOWETO KINCH + ARAT KILO + OLEÁNDOLE + FORTUNY – BORLAÏ

Preu
Des de
20 Socis
20 Taquilla
Tiquet

AUTORITZACIÓ MENORS

El 7 de setembre viurem a la nova sala Paral.lel 62 (antiga sala BARTS) una gran nit de cloenda. Amb el jazz com a element central, però en convivència amb altres músiques. Amb Soweto Kinch, un dels pioners de la UK Jazz Explosion, la banda francesa d’ethio-jazz Arat Kilo, en col·laboració amb el raper nordamericà Mike Ladd i la cantant malinesa Mamani Keita. Un vespre en que coincidiran amb el duo format per el bateria hongarès Gergo Borlaï i el saxofonista Llibert Fortuny, i l’octet de fusió flamenca Oleándole, amb un repertori dedicat a Wayne Shorter.

 

  • 19h: LLIBERT FORTUNY + GERGO BORLAÏ

Llibert Fortuny saxo tenor, ewi i laptop, Gergo Borlaï bateria, laptop.

Iniciem la cloenda del festival amb dos creadors reconeguts internacionalment, experts en integrar elements acústics i electrònics. Dos solistes amb instruments essencialment jazzístics, modulats a través de sistemes midi, loops, laptops, construint al moment tota mena d’efectes sonors, sempre sense oblidar la component orgànica de la música. El públic de Jamboree i seguidors del Festival Masimas coneixen com ningú a Llibert Fortuny, un referent per la música a la nostra ciutat i un dels grans creadors, especialista des de fa molts anys en l’ús de seqüenciadors, samplers i altres sistemes que complementen el seu saxo i l’ewi, per aconseguir crear sessions irrepetibles. En aquesta ocasió, a duo amb l’hongarès Gergo Borlaï, un dels bateries més moderns i reconeguts internacionalment, amb una capacitat i versalitat a l’instrument que el fan únic.

 

  • 20h: OLEÁNDOLE

Taré Cortés cantaor, Guillermo Calliero trompeta, Marti Serra saxo, Frederico Vannini guitarra, Albert Bover teclat, Jordi Gaspar baix, Ramon Olivares percussió, Violeta Barrio bailaora.

El flamenc i el jazz es donen la mà a Oleándole, un grup fundat a Barcelona pel percussionista Ramon Olivares, el 2013. Músics de jazz i flamenc fusionen ambdós gèneres a partir de la diversitat rítmica i la llibertat creativa que comparteixen. Des del cant, el ball i la improvisació, entre altres elements, Oleándole signa una proposta original en la qual és possible alternar el ‘cante por derecho’ amb l’univers de l’estàndard jazzístic, o adaptar el “Blue in Green” de Miles Davis al compàs de soleà per buleries. Sobretot, Oleándole és una formació dinàmica que, amb diferents formats, reuneix a primeres figures del jazz i el flamenc a casa nostra; un encontre d’alta volada entre swing i jondura.

 

  • 21h: SOWETO KINCH THE BLACK PERIL

Soweto Kinch saxos i veu, Nick Jurd contrabaix, Jason Brown bateria.

Soweto Kinck és un dels músics més prolífics de l’escena britànica, i probablement un dels pioners de la ‘British Jazz Explosion’ —Shabaka Hutchings, Nubya Garcia, Theon Cross… Saxo tenor, cantant, poeta i MC, Kinch presentarà al Mas i Mas’22 ‘The Black Peril’, un dels seus darrers projectes, inspirat en els sons del ragtime, el protojazz, la música popular de les Índies Occidentals i les obres clàssiques dels compositors negres de principis del segle XX, un període marcat per disturbis i conflictes racials. El projecte replanteja la connexió dels orígens del jazz amb les formes modernes de música de ball, i inclou el hip-hop i el trap, explorant l’exaltació i l’optimisme desafiant de la música negra antiga i el sentiment de perill revolucionari que simbolitzava.

 

  • 22.15h: ARAT KILO + MAMANI KEITA + MIKE LADD

Mamani Keita veu, Mike Ladd veu, Fabien Girard guitarra, Michael Havard saxo, Aristide Gonçalves trompeta i teclats, Samuel Hirsch baix, Gerald Bonnegrace percussió, Florent Berteau bateria.

Aquest és un projecte nascut a París, quan un sextet apassionat per l’Ethiojazz va decidir treballar amb la diva africana Mamani Keita i Mike Ladd, l’slammer’ més contagiós dels EUA. Ideat entre París, Mali, Etiòpia i Boston, inclou una galàxia de sons meravellosos d’origen etíop, conjuntats amb jazz, funky, hip hop… Una banda tant inclassificable com guardonada i admirada a Europa i els EUA. Manani Keita és la cantant malinesa més reconeguda. Ha treballat amb Salif Keïta (el seu descobridor), Hank Jones, Mulatu Astatke, Manu Dibango i Dee Dee Bridgewater. Per la seva banda, el bostonià Mike Ladd és un poeta, un cantant intens, brutal, hipnòtic, conegut per les seves col·laboracions amb Vijay Iyer, Liberty Ellman i Leo Tardin.

 

Contingut addicional
Comparteix-lo